PATIËNTENVERHALEN

Valgiserende tibiakop osteotomie (standscorrectie onderbeen)

In het verleden onderging Mo al verschillende operaties voor correctie van de stand van zijn boven- en onderbeen. Vanaf zijn geboorte mist hij beide knieschijven. Met behulp van complexe chirurgische ingrepen en musculoskeletale revalidatie bij Faam Fysiotherapie gaat het de afgelopen tijd een stuk beter met lopen en sporten.

Video afspelen

Olecranon fractuur (elleboogbreuk)

Imke weet het inmiddels zelf ook, maar al fietsend hangen aan de scooter van haar zusje was een minder geslaagd idee. Ze viel en brak haar elleboog, waardoor deze geopereerd moest worden. Er kwam flink wat schroef- en plaatwerk aan te pas, maar 3 maanden later kon zij haar elleboog weer volledig gebruiken. Inmiddels houdt Imke haar conditie en fitheid op peil door wekelijks bij ons te sporten.

Video afspelen

Voorste kruisband reconstructie (VKBR)

Nadat Kevin zijn knie blesseerde tijdens een voetbalwedstrijd kwam hij bij orthopeed dr. Donk in ViaSana terecht. Uit een MRI bleek dat zijn kruisband gescheurd was. Door het gebruik van zijn hamstringpees kon een reconstructie van de voorste kruisband plaatsvinden. Middels intensieve fysiotherapeutische begeleiding staat Kevin na 10 maanden weer op het voetbalveld.

Video afspelen