BEHANDELVORMEN

ALGEMENE FYSIOTHERAPIE

Faam hecht veel waarde aan het opbouwen van een sterke band tussen patiënt en therapeut. We zijn van mening dat wederzijds vertrouwen een van de belangrijkste pijlers is van een goed fysiotherapeutisch traject. Om dit te bereiken besteden we tijd aan het inzichtelijk maken van uw klachtenpatroon met als einddoel uw zelfredzaamheid te stimuleren.

faamfysiotherapie

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialistische tak van de fysiotherapie. Manuele therapie heeft als doel de gewrichten beter te laten functioneren zodat zowel houding als beweging geoptimaliseerd wordt. Veel manueel therapeuten behandelen vooral rug- en nekklachten. De manueel therapeut wordt vaak vergeleken met een zogeheten ‘kraker’, terwijl deze beroepsgroep ook een zeer belangrijke functie heeft in het overdragen preventief advies en informatie om een beweegprobleem te verhelpen. Een manueel therapeut is dan ook een gespecialiseerde fysiotherapeut die na zijn studie nog 3 jaar door geleerd heeft en hierdoor zijn master diploma behaald heeft.

manueletherapie

DRY NEEDLING

Dry Needling: de naam van deze methode geeft al wat informatie bloot over de daadwerkelijke functie ervan. Tijdens behandeling wordt namelijk een droge naald zonder vloeistofinjectie ingebracht op een zogenoemd ‘drukpunt’ of ‘trigger point’.  Het is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten of spanningsproblematieken. Zeer effectief bij stijfheid en pijn in de spieren dus.

dryneedling

REVALIDATIE NA EEN OPERATIE

De moderne fysiotherapeut weet inmiddels dat behandeling gericht op preventie, oefentherapie en leefstijfverbetering de speerpunten van een hedendaagse revalidatie zijn. Zodoende hoor je steeds vaker dat fysiotherapeuten ‘hands off’ werken. Dit betekent dat je de patiënt nagenoeg niet aan raakt. Er wordt dan vooral geoefend en geadviseerd. Wij van Faam zijn van mening dat je dan een belangrijk stuk laat liggen als fysiotherapeut. Voordat je gaat bewegen moet je lichaam zo optimaal mogelijk bewegen. Dit betekent dat je gewrichten soepel moeten zijn, je spieren moeten ontspannen zijn en zogenoemde fascies (bindweefselstructuren) moeten vrij kunnen bewegen. Dit kan middels ‘hands on’ technieken ondersteund worden. Bewegen en trainen is de belangrijkste sleutel tot succes, alleen moeten wij er als fysiotherapeuten voor zorgen dat de beginsituatie goed is!

revalidatietherapie